concerten congressen exposities

Home
Agenda
Gebruik
De Nieuwe Kerk
Vrijwilligers
Route en contact

FESTIVAL 2011

 

Met dank aan:

Stichting Renesse, Provincie Zeeland, Stichting Nutsfonds Zierikzee, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Gemeente Schouwen-Duiveland, Fonds van Kazernering, Airpack Nederland BV

 

 

   


Zomertentoonstelling  WAT EEN PORTRET!
Doordouwers, denkers, doeners en durfals.

Tijdens de zomerexpositie 2011 zag u portretten van mensen die wat nalaten of nagelaten hebben, zogenaamde erflaters. Deze portretten zijn mini geschiedenis verhalen. Het zijn vrouwen en mannen met bijzondere gaven, ondernemingszin en vechtlust. Er kwamen zo'n 50 portretjes voorbij en een deel van hen kreeg meer aandacht in de vorm van een tafereel. Er waren verrassende namen en sommige zijn nog steeds in hun vak bezig. Natuurlijk zijn er Zeeuwen en Schouwen-Duivelanders onder hen te vinden, de rest komt ergens uit de wereld.
We werkten ondermeer samen met de stad- en commerciewerf, een lijstenmaker, een schilderes en de DikkeToren. Een greep uit wat u zoal kon vinden: geleerden, boekenwurmen, religieuzen, ondernemers en kunstenaars. Een doordouwer zoals Aletta Jacobs die de eerste vrouwelijke arts van Nederland werd en vocht voor het vrouwenkiesrecht. Pieter Zeeman, natuurkundig denker die een Nobelprijs kreeg voor zijn werk. De doener Leonardo da Vinci die alles zo ongeveer beheerste, Mata Hari die als danseres en spionne? door het leven ging en de durfal Abel Tasman die Tasmaniƫ ontdekte. !
Namens de zomerexpo: Baukje Bijlsma

 
 


Menu:    Home    Agenda    Gebruik    De Nieuwe Kerk    Vrijwilligers    Route en contact