Nieuwe Kerk                     

 

Bezoeker,
Geïnteresseerd in de evenementen die in de Nieuwe Kerk georganiseerd worden?
Klik dan op de onderstaande knop

Eindelijk is het dan zover

De nieuwe site is in de lucht. Na  maanden ploeteren en zwoegen van de webbeheerder en ondersteund door Klazina Uil is de nieuwe site eindelijk gereed. Er is veel werk verricht en hopelijk valt het resultaat in de smaak. Jullie kennen Klazina allemaal denk ik en jullie zullen je wel afvragen wat zij dan aan de bouw van de nieuwe site gedaan heeft.
Nu, dat zal ik eens even uitleggen. Voor een site is zo wie zo een opbouw nodig. Dit houdt in: de kleurstelling, de lay-out en nou ja laat ik het kort zeggen: "het smoeltje van de site". Klazina is op het internet gaan struinen en heeft vele sites bezocht en heeft toen aangedragen welke kleurstelling er moest komen. Samen met de webbeheerder werd de opbouw hiervan bepaald. En ik kan jullie verklappen, ze is niet makkelijk op dat punt (het moet en zal goed worden). Ook heeft zij gezorgd dat er nieuwe foto's kwamen. En op elk slakje dat zij tegen kwam, werd een stevige laag zout gestrooid (als ik een "k" intyp verschijnt gelijk haar emailadres, kun je na gaan). En als je denkt dat dat alles is, nee hoor: Ook alle agenda- en roostergegevens moesten overgezet en gecorrigeerd worden zodat deze ook op de nieuwe site correct worden weergegeven. Al met al een hele klus. Ik wil haar daar dan ook hartelijk voor bedanken en eigenlijk verdient zij daar een hartelijk applaus voor.

Vanwege de privacy is er ook veel aan de site gedaan. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van griezelige cookies (enkel een paar site-eigen, om het kijk plezier te verhogen) en je wordt dus niet gevolgd. Verder zijn er bij de formulieren wat extra veiligheidsopties aangebracht (deze zijn niet altijd leuk, maar ja, de wet vereist dat). Ook is er een nieuw formulier bijgekomen voor inzage, aanpassing en verwijdering van uw door de stichting bewaarde gegevens en hierbij zij wij met onze site, denk ik, een van de eerste die deze mogelijkheid op deze manier toegevoegd heeft.

Helaas is er een nadeeltje. Op de meeste apparaten zal de site goed weergegeven worden, maar er zijn tegenwoordig zoveel verschillende schermformaten dat het vanuit de bouw van een site onmogelijk is om het voor elk formaat 100% te krijgen.
De webbeheerder heeft heel veel formaten getest en geprobeerd of op al deze de uitstraling 100% zou zijn. Maar hierin kan hij niets garanderen. Maar niet voor het een of ander:

SNKZ gefeliciteerd met deze vriendelijk en rustig ogende site

┬ę 2018 Nieuwe Kerk Zierikzee. Alle rechten voorbehouden.
Niets van deze site mag gekopieerd en/of verspreid worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbende.
Ontwerp: Klazina Uil en Goatse Kampstra.
Privacyverklaring.